නිවසේදී පහසුවෙන් සාදා ගතහැකි මෙය වෛද්යවරු පවා විශ්මයට පත් වූ පානයකි..
ලෙමන් සහ පාස්ලි වලින් සාදන මෙම පානයෙන් කොලේස්ටරෝල් අඩු වෙනවා. රසකාරකයක් ලෙසද බාවිතවනපාසලි වල විටමින් C, A සහ විටමින් K බහුලව ඇති නිසා උණ සහ සේම තිබෙන අවස්ථාවල අහාර වලට එක්කර ගැනීමද සුදුසු බව පරේෂණ වලින්ද සදහන් කර ඇත.එහෙනම් අපි බලමු ලෙමන් සහ පාස්ලි වලින් සාදන කොලේස්ටරෝල් අඩු කරන මෙම පානය හදන්නේ කොහොමද කියල?
අවශ්ය දේවල්
-වතුර ලීටර් 1.5ක්
-පාසලි කොළ මිටි 3ක්
-ලෙමන් කිලෝ 1ක්
-බේකින් සෝඩා
සාදන ආකාරය
ලෙලි නොගැසූ ලෙමන් ගෙඩි වල බේකින් සෝඩා හොදින් අතුල්ලා ගන්න.එමගින් ලෙමන් වල පොත්ත හොදින් පිරිසිදු කරගත හැකිය.ඉන්පසු වතුර උණුකර නිවෙන්නට හරින්න . ලෙමන් ගෙඩි ටික කුඩා කෑලි වලට කපා, පාස්ලිද සිහින්ව කපා මෙම සියල්ල එකට බ්ලෙන්ඩරයට දමා හොදින් බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න.එයට අවශ්ය තරමට වතුර එක්කර ශීතකරණයේ දවසක් තබන්න . ඉන්පසු එය පිරිසිදු බෝතලයකට දමා ගන්න. දිනකට මි.ලී 100 බැගින් ආහාර ගැනීමට විනාඩි 30 කට පෙර බොන්න .
Like එකක් දමා අපිත් සමග රැදෙන්න
0 comments:
Post a Comment
ඔයාලට හිතෙන දේ කමෙන්ට් කරලා යන්න....